torsdag 26. november 2009

Russlandstur!

Vel, så var vi tilbake fra Kola-halvøya i Russland. Det har vært lange og slitsomme, men lærrerike og artige dager. Trangt om plass i buss og hus og telt og på hotell, og folk absolutt over alt. En uke. Tettpakka program hver eneste dag. Holdt vi ut?

Første møte med verstfamilien i Murmansk var uhyre spennende, og nesten litt skummelt. Både jeg og Kristine kan vel kort og greit si at vi var vettaskremte da vi var de to siste ut av bussen. Kan de engelsk? Skal vi bo hos gamle eller unge folk? Hyggelige? Sjenerte eller utadvendte?
Dama vi så blei presentert for var i midten av 20-åra og prata omtrent flytende engelsk. Senere fikk vi vite at hun hadde jobba som servitrise i USA en periode.
Så ble vi og bagasjen stua inn i ei drosje, og kjørt til et vrimmel av boligblokker et lite stykke ovenfor sentrum av Murmansk.
Vi fikk nesten bakoversveis da vi kom inn i leiligheta og oppdaga fire kjente guttefjes i entreen. Da ble det plutselig ikke så ille å være fremmed likevel. Og da kveldsmaten viste seg å bestå i ganske allminnelig, GOD pasta, salat og kylling (Med russisk vri, så klart!) - da var kvelden fullkommen.

Mer kommer.

Bilder: Russlandstur

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar